Het gezicht achter HoeWatWijn

Wijn, wijn en nog eens wijn! En dan niet alleen maar om van te genieten, maar ook om meer over te leren. Maar wel op een laagdrempelige manier. Want wijn is niet ingewikkeld, het is vooral leuk om samen te proeven en ervaren! Daar gaat het om bij mij.

Mijn naam is Suzanne en in november 2018 heb ik HoeWatWijn in het leven geroepen. Het begon met mijn Instagramaccount. Hierop deel ik graag mijn liefde voor wijn in de vorm van mijn eigen wijnavonturen en -ontdekkingen, proefnotities en ‘WijnWeetjes’ om mijn kennis over wijn op een makkelijke en leuke manier over te brengen op medewijnliefhebbers. Sinds mei 2020 heb ik HoeWatWijn uitgebreid met deze website. 

Liefde voor wijn
Mijn liefde voor wijn zat er altijd al in bij mij, tenminste… Toen ik legaal wijn mocht drinken natuurlijk! Ik ontdekte al snel diverse druiven en de verschillen in smaak. Daardoor ontwikkelde ik ook steeds meer mijn eigen smaak. Het werd een leuke hobby om wijnen te proeven en de lekkerste exemplaren in huis te halen.

Maar de passie voor wijn kwam pas écht naar voren toen ik op mijn tweeëntwintigste tijdens mijn studie bij een filiaal van Gall&Gall ging werken. Wat was het onwijs leuk om meer over wijn te leren! Ik bracht mijn enthousiasme graag over op klanten om hen blij de winkel uit te zien gaan. 

Passie om verder te leren
Ik besloot al snel dat ik verder wilde leren over wijn. Ik begon met het behalen van mijn wijnvignet, oftewel SDEN 1. Hierna ben ik snel doorgegaan met SDEN 2 en SDEN 3. Op 20 mei 2021 ben ik geslaagd voor mijn Wijnbrevet! Mijn droom is om mensen tijdens mijn WijnWorkshop en Wijnproeverij op maat te inspireren en enthousiasmeren met mijn wijnkennis. Zo ontdekken we samen welke wijnen jij lekker vindt. Zie ik jou snel?


Samen ontdekken we welke wijnen jíj lekker vindt

Foto © Duindier, in restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee.